Huidige situatie

 

 

Nieuwe maatregelen vanaf 25/06/2021

De geplande maatregelen voor deze zomervakantie zijn, op enkele details na, gelijk aan die van vorige zomer. We werken opnieuw met bubbels, al zullen (normaal) alle 6+'ers in één grote bubbel spelen.

Maatregelen voor 19/06/2021

 

Hallo speelpleinfan 

Niet onbelangrijk: door de extra bubbels hebben we meer animatoren nodig met allerlei interesses. Speel je graag met kinderen? Ben je creatief, handig, of doe je liever administratie? Wij hebben zeker een plaats voor jou. Je aanmelden als moni kan je hier doen: 

De korte samenvatting:

 • We werken in bubbels van 100 kinderen die strikt van elkaar gescheiden zijn. We hanteren regels rond handhygiëne, afstand en mondmaskers.

 • Door beperkte plaatsen raden we ten zeerste aan om op voorhand in te schrijven.

 • Kom NIET naar het speelplein als het kind, of iemand uit het gezin corona-symptomen vertoond of positief testte.

 • Onze prioriteit is de veiligheid waarborgen én hierbij een toffe speelomgeving te creëren.

 • We houden rekening met alle maatregelen

De minder korte samenvatting:

We werken in bubbels van maximaal 100 kinderen. Om veel kinderen te laten spelen splitsen we onze werking daarom in drie bubbels. De kinderen krijgen een polsbandje in de kleur van hun bubbel.

Bubbel 1: Kleuterwerking (50 kinderen)

Bubbel 2: 6+ (100 kinderen)

Bubbel 5: 12+ (100 kinderen

De kleuterbubbel limiteren we op 50. Als er meer kleuters komen kunnen we geen kwaliteit garanderen.​

 

Op geen enkel moment van de dag komen mensen van verschillende bubbels

in contact met elkaar. ALLES gebeurt afzonderlijk.

 

We hebben gescheiden dagzalen, andere kampen, apart sanitair, verschillend spelmateriaal... Hierbij bewaken we vanzelfsprekend de kwaliteit van het spelen voor onze kinderen. Ook de dagzalen worden voldoende verlucht en ontsmet.

 

 

 

 

 

Om de plaatsbeperking in goede banen te leiden werken we met inschrijvingen.

Opnieuw gelden de bubbels voor een volledige week. Als je nu één of vijf dagen komt, je plaats in de bubbel is voor die week gereserveerd. Je kiest zelf hoeveel dagen je per week komt, maar hoe meer hoe beter natuurlijk.

Inschrijven kan hier:

Iedereen is welkom op ons speelplein BEHALVE kinderen, moni's of externen die:

 • behoren tot de risicogroep, tenzij een ouder of arts uitdrukkelijke schriftelijke toestemming hiervoor geeft

 • de vijf dagen voor de activiteit ziektesymptomen getoond hebben. Ook niet-corona gerelateerde symptomen zijn een no-go.

 

Handhygiëne is uitermate belangrijk. Op minstens zeven verschillende plaatsen komt er een groot was station bestaande uit waterkraantjes, zeepdispensers, papieren handdoeken en vuilbakken. De handen worden gewassen op volgende momenten:

 • Bij het toekomen en verlaten van het speelplein

 • Voor en na iedere maaltijd

 • Na ieder spelmoment en/of activiteit

 • Na ieder toiletbezoek

 • Na hoesten of niezen

 • Als de handen vuil zijn

Er wordt a.d.h.v. posters e.d. duidelijk gemaakt hoe je de handen correct wast. Onze moni's helpen de jongere kinderen hierbij.

Iedereen vanaf 11 jaar (fysieke leeftijd) én iedereen in de 12+ bubbel houdt zich aan:

 • Social distancing (1,5 meter)

 • Dragen mondmaskers als social distancing niet mogelijk is of al er een extern persoon in de bubbel komt. We dringen aan om een chirurgisch wegwerpmondmasker te dragen en geen stoffen masker.

 

Het meenemen van een mondmasker is verplicht voor ALLE: ouders, moni's en kinderen vanaf 11 jaar! Speelplein de Piepauw biedt mondmaskers aan voor wie dit vergeten is. (Tegen een kleine vergoeding, afhankelijk van de leverancier zal dit tussen de 0,1 en 0,2 euro/stuk zijn.) We dringen aan om een chirurgisch wegwerpmondmasker te dragen en geen stoffen masker.

Indien we vermoeden dat er een kind of moni ziek is zullen we gepaste maatregelen nemen. De persoon in kwestie wordt onmiddellijk gescheiden van de groep in een quarantaineruimte (een ruim lokaal met zicht naar buiten). We lichten de ouders ook direct in. Jullie kunnen rekenen op een open communicatie MET respect voor de persoon in kwestie.

De komende weken overleggen we met medische instellingen hoe we dit best aanpakken. Hierover is er momenteel nog onduidelijkheid.

BENODIGDHEDEN: we vragen dat alle kinderen en moni's volgende zaken meenemen:

 • Een eigen boterhamdoos

 • Een eigen herbruikbare drinkfles

 • Een eigen mondmasker (vanaf 11 jaar)

Het is belangrijk dat ALLES genaamtekend is. Zowel deze voorwerpen als alle kleren!

Om bubbels niet te moeten mengen is er dit jaar opnieuw geen voor- of naopvang in de Hopsakée. Daarom gaan we dit jaar open vanaf 7u30.

We zullen een sterk verminderd aanbod externe activiteiten aanbieden. We willen geen onnodige corona- en financiële risico's nemen.

Wens je alle, vele tientallen pagina's, aan maatregelen in te kijken waarop we ons gebaseerd hebben? Surf dan naar www.ambrassade.be

Als je vragen, opmerkingen of suggesties hebt zijn die meer dan welkom. Bekijk eerst onze pagina veelgestelde vragen! Je kan ons ook altijd een mailtje sturen (zie hieronder) of je kan ons bellen op 0498 56 64 58.

Is er al een update geweest door de overheid maar is deze pagina nog niet aangepast? Dat wilt zeggen dat ons moni-team de maatregelen nog aan het verwerken en implementeren is. Je mag spoedig een update verwachten.

Picto bubbel 50.jpg
Picto bubbel geen contact andere bubbel
Picto kuisen02.jpg
Picto verluchten.jpg
Picto materiaal in bubbel.jpg
Picto bubbel apart eten.jpg
Picto bubbel apart spelen.jpg
Picto bubbel apart sanitair.jpg
Picto risicogroepen.jpg
Picto ziek kind Rood.jpg
Picto hoesten_niezen kind.jpg
Picto handen wassen.jpg
Picto afstand.jpg
Picto mondmasker kind.jpg
Schermafbeelding 2020-05-28 om 10.21.43.
ouders.png

Bericht ontvangen!