Besluit aangaande sluiting Speelplein de Piepauw

 

Speelpleinwerking de Piepauw nam in overleg met de jeugddienst (stad Poperinge) de beslissing om de werking in de paasvakantie te annuleren. Deze beslissing werd genomen n.a.v. de verstrengde maatregelen die de overheid het jeugdwerk oplegt om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

De nieuwe maatregelen zorgen dat we de volledige speelpleinwerking opnieuw moeten omgooien. Op 10 dagen tijd de nieuwe én strengere maatregelen implementeren is onhaalbaar. Om de vooropgestelde capaciteit van 130 kinderen per week te behouden, moet er omgeschakeld worden naar 13 bubbels. Het domein, sanitair en gebouwen opsplitsen in 13 “stukjes” is praktisch niet mogelijk.

Zelfs als het speelplein kon doorgaan zou de toestand erbarmelijk zijn. De maatregelen laten ons letterlijk in de kou. Onder de huidige omstandigheden mogen -12 jarigen enkel in nood binnen, + 12 is verplicht om buiten te blijven. Zonder rekening te houden met de wisselende weersomstandigheden tijdens de paasvakantie. Daarnaast zouden we dubbel zo veel animatoren nodig hebben.

We beseffen dat deze beslissing een grote impact heeft op onze kinderen, ouders en animatoren. Het speelplein heeft als doel: het creëren van ruimte en tijd voor kinderen en animatoren. Om plezier te hebben, ongeremd te spelen en te groeien.

Wij kijken alvast uit naar de zomer, waar we dubbel en dik zullen genieten, zonder al te veel bubbels Zowel onze kinderen als onze animatoren verdienen dit. De inzet van de moni’s deze zomer was torenhoog.

De Vlaamse Jeugdraad heeft een mooie reactie gegeven n.a.v. de nieuwe jeugdwerkregels. Graag nodigen we jullie uit om deze te lezen, ze verwoordt mooi hoe wij als speelplein ons voelen. https://vlaamsejeugdraad.be/nl/nieuws/een-compromis-vol-ontgoocheling

We hadden het graag anders gezien, en hopen op jullie begrip en medewerking.

Met spijt in het hart

Martijn Ooghe, Jens Decaesteker, eindverantwoordelijken Speelplein de Piepauw

Jeugddienst Poperinge

Wij zijn telefonisch niet beschikbaar. Heb je vragen? Dan kan je terecht bij info@depiepauw.com of jeugddienst@poperinge.be .